DORDRECHT - De politie heeft op 10 en 14 december in het centrum van Dordrecht een 35-jarige, een 47-jarige en een 53-jarige man uit Dordrecht gearresteerd. De mannen worden verdacht van handel in verdovende middelen.

Enige tijd geleden ontving de politie een anonieme melding dat er door het drietal gedeald zou worden vanuit panden en voertuigen. De politie stelde een onderzoek in en dit leidde uiteindelijk naar de inmiddels aangehouden mannen. De mannen zitten in voorlopige hechtenis. Zij moeten zich op een later tijdstip voor de rechter verantwoorden. In totaal werd bijna 100 gram harddrugs in beslaggenomen Daarnaast troffen rechercheurs een groot geldbedrag aan en verschillende luxe goederen, waaronder dure merkhorloges.

Ondermijning
Een van mannen had een eigen bedrijf. Er wordt onderzocht of dit bedrijf gebruikt werd voor het witwassen van het met drugshandel verkregen geld. Het gebruik maken van een legaal bedrijf voor het witwassen van crimineel vermogen is een vorm van ondermijning. Ondermijning heeft grote impact op de samenleving. Daarom is het belangrijk om te weten dat het (anoniem) melden van verdachte zaken helpt! Inwoners die verdachte situaties zien of vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat altijd melden bij de politie via 0900 8844. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners volledig anoniem informatie kunnen delen over criminaliteit.