DORDRECHT - Bij een supermarkt aan de Merwedestraat in Dordrecht is een 18-jarige beveiliger door een winkeldief bedreigd met wat achteraf een nepwapen blijkt. Ondanks dat de beveiliger dit niet wist, besloot de beveiliger niet te zwichten voor de winkeldief en overmeesterde hem. De politie heeft hem en de medeverdachte van de winkeldiefstal aangehouden.


Een 11-jarige en 18-jarige jongen worden samen betrapt op winkeldiefstal en moeten mee naar het kantoortje van de winkel in afwachting van de politie. De 18-jarige vraagt of hij tijdens wachten een sigaret mag roken en de beveiliger gaat met hem mee naar buiten om hem deze gunst te verlenen. Buiten trekt de verdachte een vuurwapen uit zijn broekzak en richt deze op de eveneens 18-jarige beveiliger. Deze komt gelijk in actie en er ontstaat een worsteling tussen de verdachte en beveiliger. Die weet met behulp van nog twee winkelmedewerkers de verdachte te overmeesteren. Achteraf blijkt het wapen gelukkig nep te zijn.

De agenten hebben de 11-jarige en 18-jarige verdachten aangehouden en mee genomen naar het bureau. Daar bleek de 18-jarige sterk onder invloed van alcohol.