DORDRECHT - Rond 00:20 uur is er aan de Vincent van Goghstraat in Dordrecht geschoten na een conflict op straat. Gelukkig is hierbij niemand gewond geraakt. De politie is op zoek naar de dader(s) en doet sporenonderzoek. Ook wordt er met getuigen gesproken.

Tegen half 1 vannacht kreeg de politie een melding van een schietincident in de Dordtse wijk Oud-Krispijn. Eenmaal aangekomen, vertelde het slachtoffer aan toegesnelde agenten dat hij op de Vincent van Gohgstraat beschoten werd. Gelukkig raakte niemand gewond. Agenten hebben door de hele wijk gezocht, maar hebben de verdachte(n) nog niet gevonden. Daarom komen we graag in contact met mensen die camerabeelden hebben, iets gezien hebben of meer weten. Contact met ons opnemen kan via onderstaande knoppen.

Tipgeld voor vuurwapens
De politie hoopt ook op steun van bewoners om nieuw geweld te voorkomen. Om het aantal schietincidenten terug te dringen is in 2019 gestart met een tipgeldregeling. Als dankzij een tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, kan de tipgever hier maximaal 750,- voor ontvangen. Het idee hierachter is dat een vuurwapen nooit onschuldig is. Vuurwapenbezit leidt tot vuurwapengebruik. Help vuurwapengeweld aan te pakken, meld het als je weet van een vuurwapen. Doe dit vertrouwelijk via het speciale telefoonnummer 06-33236432 en kom in aanmerking voor de beloning van max 750,-Wapeninleveractie 11 t/m 17 oktober 2021Tijdens de Week van de Veiligheid is in verschillende gemeentes in Nederland een wapeninleveractie.

Tijdens de actieweek mag je je wapen inleveren zonder strafvervolging voor wapenbezit. Vuurwapens kunnen niet op het bureau worden ingeleverd; daarvoor moet een afspraak worden gemaakt. Alle overige wapens kun je anoniem deponeren in een inleverton op 1 van de deelnemende locaties. Op de website www.dropjeknife.nl is meer te lezen over de actie en te zien bij welke politiebureaus wapens anoniem ingeleverd kunnen worden.

De inleveractie wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie & Veiligheid.