DORDRECHT - Diverse media berichten vandaag over een incident in Dordrecht begin deze maand. De uitspraak die is gedaan past niet bij de politieorganisatie die we willen zijn en daar nemen we afstand van. Op 5 december zijn collega’s in Dordrecht verwikkeld geraakt in een vechtpartij met een gezin. In de situatie zijn de agenten geconfronteerd met ernstig geweld. Meerdere leden van het gezin zijn aangehouden. Een van de gezinsleden heeft twee weken in hechtenis gezeten wegens poging tot doodslag op een collega. De zaak tegen de verdachte wordt op 14 januari aanstaande behandeld.

In de dagen na de aanhouding ontving de politie het bericht dat de familie aangifte wilde doen en een raadsman in de arm wilde nemen. Wij hebben hen aangemeld bij slachtofferhulp. Die aangifte is nadat de politie op 17 en 24 december contact opgenomen heeft met de raadsman, gisterenavond ontvangen. Er is aangifte gedaan van meerdere strafbare feiten.

Het incident is gefilmd door een camera die gevestigd is aan het flatgebouw. Er zijn beeld- en geluidopnames van het incident vastgelegd. Op basis van deze signalen en beelden, heeft de afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart waarbij de situatie en het optreden van de agenten onderzocht wordt. Het is belangrijk om te onderzoeken wat er gebeurd is, welke uitlatingen er gedaan zijn, door wie en onder welke omstandigheden. De politie heeft dinsdagavond 29 december de aangiften ontvangen van de raadsman.

De politie kan nog niet inhoudelijk reageren op het incident vanwege het lopende onderzoek en de zitting van de verdachten die op 14 januari plaatsvindt. Vanzelfsprekend wordt dit onderzoek met zorgvuldigheid en voortvarendheid opgepakt.