DORDRECHT - Agenten van de politie in Dordrecht hebben op 21 november een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij had een man een kopstoot gegeven en bedreigd, een vrouw geslagen, meerdere agenten geslagen en had met zijn auto meerdere politieauto’s geramd. De man was door het dolle heen en kon alleen met pepperspray en door meerdere agenten tegelijk onder controle gebracht worden.

Het begon allemaal toen de verdachte om 17.10 uur bij bekenden van hem bij een huis aan de Prinses Marijkestraat aanbelde. Hij zocht direct ruzie en gaf de man des huizes een kopstoot. Toen zijn vrouw ertussen sprong om de man te kalmeren kreeg zij een klap in haar gezicht en zei de man dat hij een vuurwapen ging halen én ging gebruiken. Dat was voldoende om de politie te bellen en voor de man aanleiding om in zijn auto w eg te rijden met meerdere politieauto’s achter hem aan.

Dollemansrit
Op de Transvaalstraat ramde hij voor de eerste keer een politieauto, met een gebroken spiegel en een vernielde deur tot gevolg. De twee agenten in de auto bleven ongedeerd. Na een korte dollemansrit reed de verdachte op een rotonde tegen een personenauto ( de bestuurster bleef ongedeerd) en reed zich uiteindelijk spookrijdend klem op de Meerkoetstraat waar politieauto’s achter hem en vóór hem de weg blokkeerden. De verdachte gaf kennelijk bewust en opzettelijk vol gas en reed frontaal tegen de politieauto voor hem aan. De twee agenten die daarin zaten bleven ook ongedeerd.

Pepperspray
De man stapte uit en ging als een bezetene in gevecht met iedere agent die op hem af kwam. Nadat pepperspray was gebruikt kon de man onder controle gebracht worden. Verschillende agenten liepen kneuzingen, blauwe plekken en andere verwondingen op en moesten door een arts gecontroleerd worden. De verdachte zit vast op het politiebureau.