DORDRECHT - Eind vorig jaar had een 49-jarige overvaller het gemunt op de Aldi en de Shell. Met een vuurwapen bedreigde hij medewerkers en wist te ontkomen. Tot vorige week. Rechercheurs hielden na onderzoek een 49-jarige man uit Den Haag aan.

Hij wordt verdacht van twee gewapende overvallen en is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.De eerste overval was op 25 november rond 20.00 uur op een tankstation van de Shell aan de Kareldoormanweg. Een verkoper werd bedreigd met een vuurwapen en moest geld uit de kassa geven. Toen hij dit weigerde, ging de overvaller ervandoor zonder buit, op de fiets.

De tweede overval was op de Aldi supermarkt aan het Admiraalsplein. Dit gebeurde op 4 december rond 19.30 uur, ook daar werd de medewerker bedreigd met een vuurwapen en lukte het hem hier wel om geld uit de kassa mee te nemen. De man vluchtte vervolgens op de fiets.

Het onderzoek naar de verdachte van deze twee zaken leverde vorige week mooi resultaat op. Rechercheurs van het overvallenteam kwamen uit bij een 49-jarige man uit Den Haag, die vervolgens is aangehouden door het arrestatieteam.